Logo
Print this page

UG 'Žene Srebrenice' sutra organizira mirne proteste u Tuzli

, Published in Društvo Featured

Udruženje građana "Žene Srebrenice" sutra će, 11.og u mjesecu, u Tuzli organizirati mirni protest u znak sjećanja na 11. juli 1995. godine kada se dogodio najkrvaviji genocid u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

- Tog dana je 42.000 stanovnika Srebrenice “Zaštićene zone Ujedinjenih nacija” napaćenih troipogodišnjom opsadom predato u ruke četnicima. Kao ishod ove krvave epizode u kojoj su organizacije ujedinjenih nacija, Evropska unija i većina zapadnih zemalja odigrale sramnu ulogu, ubijeno je i izmasakrirano više od 10.000 naših najdražih iz Zaštićene zone Srebrenica.

 

Organizacija Ujedinjenih nacija, Evropska unija, svijet, nikada neće sprati tu crnu mrlju iz istorije čovječanstva, a mi, porodice čiji su članovi na najbrutalniji način pobijeni iz “Zaštićene zone Srebrenica” nećemo nikada zaboraviti ni oprostiti - saopćeno je iz Udruženja "Žene Srebrenice".

Članovima tog udruženja na mirnom protestu pridružit će se žene iz Medžlisa Odžak, Šamac i Modriča, Asocijacije žena Tuzla, kao i mnogi građani Tuzle.

Okupljanje je planirano na platou bivše zgrade srušene Općine Tuzla odakle će kolona mirno krenuti do Gradske česme - Trga žrtava genocida Srebrenice.

(FENA)

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB