Logo
Print this page

PROFESOR DIZDAREVIĆ: Gnusno ubistvo koje ne postoji ni u romanima!

, Published in Društvo Featured

Veliki broj kolega, prijatelja i građana Sarajeva te članovi porodica danas su na zajedničkoj komemoraciji odali počast brutalno ubijenim hrabrim policajcima, sinovima, muževima i očevima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću koji su dali živote radeći svoj posao.

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović kazao je da je teško naći prave riječi da se iskažu tuga, bol i ogorčenost koje osjeća, prvenstveno zbog gnusnog i brutalnog načina ubistva dvojice kolega, gdje im nije ostavljena mogućnost da reaguju i da se brane.

Načelnik Policijske uprave Novi Grad Nusret Selimović kazao je da je Šehović bio pripadnik Armije Republike BiH, nakon čega se priključio službi MUP-a KS te dodao da je bio nagrađivan 13 puta za svoju hrabrost. Za Vujinovića je kazao da je od prvog dana službe bio ponosni nosilac značke i uniforme, da je nagrađen šest puta te da je svakodnevno mogao biti odlikovan za svoj rad.
Njihov radni kolega i prvi pretpostavljeni ubijenim policajcima Elfin Mujezin prisjetio se radosnih i tužnih trenutaka provedenih sa njima, ističući da su bili jako dobri roditelji, kolege i prijatelji, uvijek spremni da pomognu drugima te da su svoj posao radili pošteno i iskreno.

Sahrana Davoru Vujinoviću obavljena je u 12.15 sati na groblju Sveti Josip na Ciglanama, a dženaza Adisu Šehoviću u 14.30 sati na mezarju u Buća Potoku.

Dva policajca ubijena su u petak, 26. oktobra u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje nakon što su nepoznati počinioci pucali na automobil u kojem su se nalazili policijski službenici.

O sigurnosnoj situaciji u našoj zemlji razgovarali smo sa prof. dr. Ismetom Dizdarevićem:

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB