Logo
Print this page

Humanitarni uspon sarajevskih planinara za pomoć porodici Hrnjak iz Jablanice

, Published in Društvo
photo/Sedin Salić photo/Sedin Salić

U humanitarnom usponu Stanice planinarskih vodiča Sarajevo na najveći vrh Trebevića - Sofe (1.629 mn/v) sakupljeno je oko 1.500 KM za porodicu Nerme Hrnjak, samohrane majke troje djece iz sela Zlate kod Jablanice, a akcija još traje.

U tom usponu na Sofe (1.629 mn/v), proteklog vikenda, učestvovao  je 71 planinar i ljubitelj prirode različitih starosnih dobi (najmlađi je imao 6, a najstariji 70 godina). Vodiči ture bili su Nedim Nalo i Sedin Salić, uz svesrdnu pomoć kolega planinarskih vodiča Stanice planinarskih vodiča Sarajevo.

Pravcem Brus - Vrelo Krčmarica - Dobra Voda - PD 'Vaso Miskin' - vrh Sofe učesnici uspona prošli su za oko pet sati. Pri tom su osjetili čari planinarenja, pa i vjetar koji ih je dočekao na vrhu Trebevića. Po završetku humanitarne ture organizirano je kraće planinarsko druženje na lokaciji Brus.

- Prikupljanje novca trajat će još deset dana, a potom će biti uručen porodici Hrnjak. Novac se može uplatiti na žiro račun: Stanice planinarskih vodiča Sarajevo, 3387202277668449 kod UniCredit Bank d.d., Svrha: Humanitarna tura Trebević 2018. - saopšteno je iz Stanice planinarskih vodiča Sarajevo.

Bio je to peti humanitarni pohod zaredom, a tako je ostvarena namjera Stanice planinarskih vodiča Sarajevo da postane tradicionalan. I prošlogodišnji humanitarni pohod organizovan je za porodicu Nerme Hrnjak, koja je u teškoj materijalnoj situaciji.

BIR/Agencije

Rate this item
(2 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB