Logo
Print this page

Centralna mevludska svečanost u Begovoj džamiji u utorak

, Published in Društvo

Po Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u utorak 20. novembra 2018. godine je 12. rebiu-l-evvel 1440. god. po H., koji se u islamskom svijetu, a i kod nas u Bosni i Hercegovini, obilježava kao Mevlud-dan rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s.

Tim povodom, Uprava za vjerske poslove, Gazi Husrev-begov vakuf i Medžlis Islamske zajednice Sarajevo u saradnji sa Uredom za vjerska pitanja pri ambasadi Republike Turske u Sarajevu, organiziraju Centralnu mevludsku svečanost koja će biti držana 20. novembra 2018. godine u Gazi Husrev-begovoj džamiji, nakon podne-namaza.

Mevludski program će izvesti hor imama Medžlis Islamske zajednice Sarajevo i gosti iz Republike Turske, a vaz će kazivati Remzija-ef. Pitić, goraždanski muftija.

Isti dan, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, između akšama i jacije-namaza, bit će održana tribina o temi: „Omladina-nosilac poslaničke misije“, a uvodničar će biti prof. dr. Ahmet Yaman, član Visokog vjerskog vijeća Diyaneta i predsjednik Komisije za fetve Evroazijskog islamskog vijeća.

Tribina je otvorenog tipa, te stoga pozivamo naše džematlije da svojim prisustvom uveličaju ovaj značajni događaj.

(islamskazajednica.ba)

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB