Logo
Print this page

GHB Biblioteka: Poetsko-muzički performans „Molitve prisutnih srca“

, Published in Društvo Featured

U petak, 7.12.2018. godine u 18:30 sati, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, održat će se poetsko-muzički performans pod nazivom „Molitve prisutnih srca“, kojeg će voditi pjesnik i publicista Mustafa Širbić.

Mustafa Širbić je rođen 1962. godine u Banja Luci. Živio je u Prnjavoru do završetka gimnazije. Studirao je južnoslovenske jezike i književnost. Od 2005. živi između Stuttgarta i Sarajeva.

Do sada je izdao desetine multimedijalnih materijala i četiri knjige: “Ljubav moje majke”, “Spominjem te dahom”, „Čovjek je tajna“ i „Knjiga o momentu“.

Širbić se, također, bavi i slikarstvom. Čest je gost na predavanjima i književnim večerima u BiH, ali i u dijaspori. Posljedni, veoma dobro zapažen, projekat Mustafe Širbića bio je multimedijalni CD audio zapis knjige „Ilhamijin put u smrt“, autora Rešada Kadića.

Poetsko-muzički performans „Molitve prisutnih srca“ predstavlja kombinaciju recitala, instrumentalne muzike i vokalnih izvedbi.

Učesnici programa:

Poezija: Mustafa Širbić
Violina: Marina Tomić
Gitara: Tarik Kamarić
Vokalni solisti: Latif Moćević i Enes Ukić

Gazi Husrev-begova biblioteka vas da provedete ovu večer lijepih riječi i tonova u posebnom ambijentu Velike sale Gazi Husrev-begove biblioteke.

Ulaz je slobodan.

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB