Logo
Print this page

Edukacija: "Islamske vrijednosti u društvenom kontekstu"

, Published in Društvo Featured

Seminar o islamskim vrijednostima u društvenom kontekstu je za imame sa područja Rijaseta Islamske zajednice u BiH organizovala Uprava za vjerske poslove Rijaseta u saradnji sa Centrom za dijalog Vesatijja. Imamima je predstavljen moderan pristup džematlijama u predstavljanju islamskih vrijednosti, rekao je za Radio BIR dr. Senad Ćeman direktor Centra za dijalog Vesatijja.

Radi se o drugom seminaru koji Centar Vesatijja organizuje sa Upravom za vjerske poslove. Novitete u predstavljanju islamskih vrijednosti učesnici mogu upoznati kroz sedam modula seminara: u poslovanju, javnoj upravi, odnosu prema drugome, ličnom i porodičnom životu, društvenoj pravdi i obrazovanju.

Dodatna prednost je, istakao je profesor Ćeman, i to što će se imami iz udaljenih područja sreasti i zajedno raditi na rješavanju aktuelnih problema.

Stručna predavanja drže profesori sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu: akademik Enes Karić, dr. Senad Ćeman, dr. Ahmet Alibašić, docent dr. Muharem Adilović sa Islamskog pedagoškog Univerziteta u Zenici, zatim dr. Safija Malkić, stručna saradnica u odjelu za brak i porodicu pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta IZ. Predavanje i radionicu o Islamskim vrijednostima u poslovanju vodio je mr. Amel Kovačević, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom u BBI banci.

O temi edukacije razgovor sa učesnicima je vodio i direktor Uprave za vjerske poslove mr. Nusret Abdibegović.

Učesnici su svoje impresije podijelili sa slušaocima Radija BIR, ističući da se obrazovanje ne završavaju sa formalnim školovanjem.

Po završetku seminara „Islamske vrijednosti: društveni kontest“ svi učesnici će dobiti certifikat koji potvrđuje da su prošli edukaciju iz navedenih oblasti. Seminar se održava u Centru za lično i profesionalno usavršavanje u Sarajevu.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB