Logo
Print this page

Nastavak dobre saradnje Uprave za obrazovanje i nauku i Muftijstva tuzlanskog

, Published in Društvo

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u ponedjeljak 28. januara 2019. godine direktora Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH prof. dr. Dževada Hodžića.

Muftija Fazlović je prof. dr. Hodžiću čestitao preuzimanje dužnosti direktora Uprave, te je izrazio nadu da će on i u radu na novoj dužnosti založiti svoja velika iskustva i znanja u ovome području djelovanja i misije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Tokom ovog susreta, razgovarano je o radu obrazovnih ustanova na području Muftijstva tuzlanskog.

Delegaciju koja je posjetila Muftijstvo tuzlansko, na čelu sa direktorom Dževadom Hodžićem, činili su šef Odjela za osnovno i srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH Seid-ef. Eminović i šef Odjela za vjeronauku pri Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e i BiH prof. dr. Nezir Halilović.

Oni su tokom boravka u Tuzli prisustvovali seminaru za profesore Islamske vjeronauke, te su obišli prostorije Behram-begove medrese i imali sastanak sa direktorom Ahmed-ef. Hatunićem.

Delegacija je obišla i Institut za društvena i religijska istraživanja i JU specijalnu biblioteku Behram-beg gdje su ih sa radom ovih ustanova upoznali direktori dr. Šefko Sulejmanović i mr. Admir Muratović.

Ovo je prva posjeta prof. dr. Dževada Hodžića Muftijstvu tuzlanskom nakon preuzimanja dužnosti direktora Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB