Logo
Print this page

Mahmutbegović: FBiH značajno pomogla povratnike Bošnjake u entitetu RS

, Published in Društvo Featured

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović posjetila je danas banjalučko muftijstvo, džamiju Ferhadiju te razgovarala s muftijom Nusretom-ef. Abdibegovićem.

Mahmutbegović je za Fenu istakla da je bilo riječi o položaju vjernika na prostoru banjalučkog muftiluka te problemima s kojima se susreću, a izrazila je podršku budućim aktivnostima novoimenovanog muftije Abdibegovića.

Podsjetila je da je Federacija BiH značajno pomogla povratnike Bošnjake u entitetu RS, kao i izgradnju vjerskih objekata.

- Bez podrške Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Vlade Federacije BiH ne bi bilo ozbiljnog pomaka na tom planu. Federalna vlada je prepoznala značaj povratka i obnove vjerskih institucija u entitet RS i izdvajala sredstva za te namjene – naglasila je Mahmutbegović.

Razgovorima potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović u banjalučkom muftijstvu prisustvovao je i potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić te Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS.

(FENA)

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB