Logo
Print this page

Razgovor s novim predsjednikom Merhameta

, Published in Najave

Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet ima novog predsjednika. Kenan Vrbanjac rođen je u Travniku gdje završava osnovnu i srednju školu nakon čega upisuje Filozofski fakultet u Sarajevu, Odsjek za književnost naroda BiH.

Još kao student radio je za „Prism Research – marketing media“ kao Koordinator za Srednjobosanski kanton. 2006. godine radio je u VGT osiguranju- Filijala Travnik, a od 2007. do 2009. kao profesor Bosanskog jezika i književnosti u Srednjoj školi „Nikola Šop“ u Jajcu. 

2011. godine izabran je za predsjednika džematskog odbora Sulejmanija (Šarene) džamije u Travniku. Član je Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Travnik, od 2015. godine. U Regionalnom odboru Merhameta Travnik počinje raditi 2012. godine kao sekretar, a 2016. izabran je za direktora.

Merhamet u svom planu djelovanja ima za cilj pomagati onima kojima je to najpotrebnije, učestvovati na različitim projektima humanitarnog karaktera te djelovati tako što će angažirati i mlade ljude koji će volontirati i razvijati svijest o značaju dobročinstva. Noviteti u radu i nesebično zalaganje za dobro su svakako ono što opisuje ovo društvo.

S novim predsjednikom, gospodinom Vrbanjcem razgovaramo o saradnji sa Islamskom zajednicom, međunarodnom djelovanju i humanitarnim akcijama sprovedenim u Siriji, Palestini, Turskoj, Somaliji, Pakistanu, Iranu, SAD-u i drugim zemljama, saradnji sa drugim humanitarnim organizacijama te o aktivnostima koje se provode za vrijeme mjeseca Ramazana.

Razgovarao Kerim Sefer. Budite uz nas, danas od 14 sati.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB