Logo
Print this page

Završen 2. Međunarodni bajramski nogometni turnir u Goraždu

, Published in Društvo Featured

Dodjelom pehara i medalja najuspješnijim ekipama i pojedincima okončan je dvodnevni, drugi po redu, Međunarodni bajramski nogometni turnir za djecu.

Najveća nogometna manifestacija čiji je organizator SFK „Libero“ okupila je oko 400 dječaka i djevojčica iz BiH, Srbije i Crne Gore koji su se takmičili u tri kategorije.

Pobjednik u kategoriji 2011./2012. godište je ekipa „Goražde 2“, drugo mjesto osvojio je tim Vogošće dok je trećeplasirana ekipa „Bambi“ iz Višegrada. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ahmo Bajramović iz goraždanskog tima.

U kategoriji 2009/2010. godište prvo mjesto osvojila je ŠF „Mikron“ iz Prijepolja (Srbija), drugo mjesto je osvojila ekipa Vogošće, dok je treća bila ekipa „Goražde 1“.

Za najboljeg igrača proglašen je Dall Babić iz ekipe Vogošće, najbolji strijelac je Filip Đurđević iz Stakorine (Čajniče), dok je najbolji golman iz pobjedničke ekipe Stefan Lazović (ŠF „Mikron“).

Posebna nagrada za najboljegh igrača na turniru po izboru sponzora pripala je Nidalu Šalu iz Goražda.

Ekipa Olimpa s Pala osvojila je prvo mjesto u kategoriji 2007./2008. Godište, drugoplasirana je ekipa Breznice iz Pljevalja (Crna Gora), dok je treće mjesto osvojila ekipa „Goražde 1“.

Najbolji strijelac u ovoj kategoriji je Faris Borovac iz Goražda, dok je najbolji golman Balša Radanović iz ekipe Breznice. Najbolji igrač je iz pobjedničke ekipe Olimpa, Vedran Đorda.

Pokrovotelji turnira bili su Grad Goražde i ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde.

(FENA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB