Logo
Print this page

U Sarajevu sutra počinju 'Vogošćanski dani 2019.'

, Published in Društvo

Ovogodišnji "Vogošćanski dani 2019." počet će u petak, 14. juna i trajat će do 24. juna, a bit će otvoreni manifestacijom "Vogošćanski zambaci" i mimohodom maturanata vogošćanskih osnovnih škola, a zatvoreni koncertom grupe "Regina".

Oba ova događaja bit će održana na centralnoj pozornici koja će ove godine biti locirana na Trgu žrtava genocida u Srebrenici, neposredno ispred Sportske dvorane "Amel Bećković". Na ovaj način je omogućeno da se, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika svi sadržaji mogu premjestiti u Sportsku dvoranu.

U toku ovih deset dana Vogošćani, ali i gosti Vogošće moći će pratiti razne sportske i kulturne sadržaje. Izdvajaju se pozorišne predstave "Bosanski lonac" i "Fistik", te projekcije filmova "Pets 2" i "Men in Black 2019". Biće organizovana i tradicionalne menifestacije "Djeca pjevaju hitove" i "Smotra KUD-ova Kantona Sarajevo", ali i izbor "Vogošćanske princeze 2019". Posebno zanimljiva će biti izložba dosadašnjih Volswagenovih vozila.

Kada je sport u pitanju pripremaju se turniri u košarci, fudbalu, šahu, boćanju te promocija borilačkih sportova i ATV susret, kao i tradicionalna ulična utrka. Takođe će biti upriličen planinarski pohod na Motku.

Iz Općine Vogošća pozivaju građane da u što većem broju prisustvuju svim programima, saopćeno je iz Općine Vogošća.

(FENA)

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB