Logo
Print this page

Obnova kuća za 12 povratničkih porodica u Kotor Varošu

, Published in Društvo

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će dodijeliti građevinski materijal za 12 povratničkih porodica u Kotor Varošu, na temelju provedenog javnog poziva.

U sali Skupštine opštine K. Varoš ugovore sa korisnicima su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik ove opštine Zdenko Sakan. Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsjednik SO K. Varoš Ibrahim Palić, kao i drugi predstavnici povratnika.

Jedan od korisnika pomoći je i Adnan Opakić koji ovom prilikom itiče: “Ova pomoć nam je od velike koristi za dogradnju naše kuće jer nas u domaćinstvu živi šest članova i da ćemo nakon proširenja kuće imati bolje uslove za stanovanje”.

Ministarstvo ovih dana potpisuje ugovore o dodjeli materijala povratnicima na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.


"Donirani građevinski materijal će poslužiti korisnicima za proširenje ili potpunu izgradnju njihovih domova. Zaprilimi smo veliki broj aplikacija iz ove opštine, što ukazuje da volja za povratkom u kotorvarošku dolinu još uvijek postoji. Značajan broj njih smo realizirali, što ćemo činiti i u narednom periodu, a u skladu sa iskazanim potrebama povratnika. Nastavljamo snažno sa našom misijom jer povratak je ključ jačanja države." zaključio je ministar Ramić

 

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB