Logo
Print this page

Reisu-l-ulema sa mladima iz povratničkih sredina

, Published in Društvo Featured

Danas se reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović sastao sa mladima iz povratničkih sredina u Bosni i Hercegovini. Tokom razgovora sa mladima koji su pohađali trodnevni seminar u Sarajevu u organizaciji Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta i lokalnih nevladinih organizacija, reisu-l-ulema je naglasio kako mladi, a posebno Bošnjaci, ne smiju dozvoliti da ih razdvajaju silom stvorene granice koje bi da dijele Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

„Bošnjaci su jedan narod i moraju se pobrinuti da se svi tako osjećaju“- kazao je reisu-l-ulema i pozvao mlade da dolaze u Sarajevo kao svoj glavni grad, ali i da mladi iz drugih krajeva Bosne posjećuju svoje sunarodnjake u povratničkim sredinama.

Seminaru je prisustvovalo 46 mladih iz Kotor-Varoši, Zvornika, Bratunca, Stoca i Rogatice. Program seminara sadržavao je radionice edukativnog karaktera, obilaske značajnih kulturno-historijskih mjesta u Sarajevu kao što su Gazi Husrev-begova biblioteka, Vijećnica i Tunel spasa. Osim toga mladi su imali priliku posjetiti i Vrelo Bosne i voziti se Trebevićkom žičarom.

Ovaj seminar je realiziran u okviru projekta „Snaga prijateljstva -Podrška i osnaživanje djece i mladih u povratničkim sredinama“ koji je u januaru ove godine pokrenula Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u saradnji sa nekoliko lokalnih nevladinih organizacija.

(MINA)

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB