Logo
Print this page

Reisu-l-ulema posjetio ženski dio Gazi Husrev-begove medrese

, Published in Društvo Featured

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Husein ef. Kavazović posjetio je danas ženski dio Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, gdje je učenicama prvih razreda čestitao početak nove školske godine čestitao na izboru ove ustanove za nastavak daljeg školovanja.

„Medresa nam uvijek da ono što nam je potrebno, ukoliko u njoj tražimo to što želimo i stoga vam je čast što ste polaznici upravo ove škole. Nadam se da ćete se svojim vrijednim radom i trudom osposobiti da uspješno nastavite školovanje, jer je Medresa samo jedna etapa u tom procesu,“ kazao je reisu-l-ulema Kavazović ovom prilikom.

Podsjetio je učenice da drugi u njima vide muslimane i da oni neće u njima vidjeti ono što će naučiti tokom svog školovanja.

„Njihova percepcija vas biće onakva kako se ponašate. Vaš ahlak (ponašanje) će biti presudan u izgradnji vašeg identiteta kao muslimana“, poručio je reisu-l-ulema Kavazović.

Reisu-l-ulema je potom u pratnji direktora Medrese hfz. mr. Mensura Malkićam, te pomoćnika direktora za nastavu Halima Husića i pomoćnika direktora za internat mr. Dževada Pleha obišao prostorije u ovom dijelu Gazi Husrev-begove medrese.

„Za razliku od prethodnih godina, ove godine smo odlučili da reisu-l-ulema posjeti ženski dio Gazi Husrev-begove medrese, s obzirom da nakon renoviranja muškog, slijedi i renoviranje ovog dijela škole. U ovoj školskoj godini u Medresu je upisano 489 učenika, a vrijedi istaknuti da je posljednjih godina zabilježen znatan porast kad je u pitanju zainteresovanost za upis u ovu školu“, kazao je direktor Malkić.

Današnjoj posjeti prisustvovali su i direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice (IZ) dr. Dževad Hodžić  i šef Odjela za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje Seid Eminović.

 

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB