Logo
Print this page

U BiH najviše prvačića upisano na području sarajevske općine Novi Grad

, Published in Društvo
U BiH najviše prvačića upisano na području sarajevske općine Novi Grad Klix

 

Broj djece upisane u prvi razred osnovnih škola na području općine Novi Grad Sarajevo najveći je u BiH, a riječ je nešto više od 1300 prvačića.

"Mislim da u BiH ni u jednom mjestu nije upisano toliko djece kao u općini Novi Grad, što me zaista čini radosnim. Darovali smo ih skromnim poklonima, ali tu smo da ih pratimo kroz njihov život, kroz realizaciju brojnih projekata. Trudimo se da popravljamo obdaništa, gradimo igrališta, a u saradnji sa naših 15 osnovnih škola u kojima gradimo sportske dvorane, obnavljamo učionice, organiziramo i školska takmičenja. Mi živimo zajedno sa svojih 15 osnovnih škola“, kazao je načelnik ove općine Semir Efendić.

Obraćajući se prisutnim na manifestaciji "Prvačići, sretno!", koja je održana na stadionu u Centru "Safet Zajko" i kada su prvačićima darovani anatomski ruksaci sa školskim priborom, načelnik Efendić je dodao da trenutno nastavu u osnovnim školama na području ove općine pohađa više od 11.000 učenika.

 

"Volio bih da ova lijepa slika bude motiv onima koji ponekad kažu da ovdje nema budućnosti. Tamo gdje imamo 1.300 prvačića sigurno ima i budućnosti“, poručio je načelnik Semir Efendić, saopćila je Press služba Općine Novi Grad Sarajevo.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB