Logo
Print this page

Mostar: D. Maksumić i S. Kuštrić razgovarali i afirmiranju mektebske nastave

, Published in Društvo

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (IZ-e) Mostar Dino ef. Maksumić danas je posjetio IV Osnovnu školu (OŠ) u Mostaru, gdje je sa direktoricom Seadom Kuštrić razgovarao o mogućnostima afirmiranja mektebske nastave među polaznicima ove osnovne škole.

Ovom prilikom učenicima u tri odjeljenja prvih razreda prvih razreda podijeljene su prikladne brošure.

„Brošura je prilagođena njihovom uzrastu i na ovaj način ušla je u 55 domaćinstava. Nadamo se da će ova vrsta poziva polučiti konkretne rezultate“, kazao je ef. Maksumić.

Dosadašnju saradnju je ocijenio odličnom, te dodao kako je iznimno važno da imami i muallimi sarađuju sa školama u odgojno-obrazovnom procesu.

Direktorica Kuštrić današnju posjetu smatra samo jednim oblikom koju ova škola njeguje sa bitnim i relevantnim društvenim faktorima, posebno sa onim koji im pomažu u izgradnji intelektualnih i moralnih potencijala kod djece.

„Posebno nam je važna saradnja sa IZ, jer putem mekteba propagira lijep odgoj, poštivanje tradicionalnih vrlina, uvažavanje starijih i učitelja“, istakla je Kuštrić.

Ovakav stav potkrijepila je i mišljenjima roditelja koji smatraju da vrijeme provedeno u mektebu izuzetno pozitivno djeluje na njihovu djecu.

Tokom sastanka, kojem su prisustvovalli i vjeroučitelji Ibro ef. Eminović, Himzo Isić i Elvedin Duraković, te hafiz Jusuf ef. Bećoj i Sanjin ef. Šehić, glavni mostarski imam uručio je direktorici Kuštrić fotomonografiju „Mostarske džamije“.

(Bir.ba)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB