Logo
Print this page

Održana 21. gradska trka "Vivicitta 2015"

, Published in Društvo

U organizaciji Sportskog saveza Kantona Sarajevo danas je u bosanskohercegovačkom glavnom gradu održana 21. međunarodna atletska gradska trka "Vivicitta 2015", javlja Anadolija.

Ovogodišnji događaj pod sloganom  "Za naprednije gradove i lokalne zajednice" okupio je oko 1.500 učesnika iz regije u različitim kategorijama.

"Mi smo imali danas negdje oko hiljadu i po učesnika. Učestvovale su kategorije od sedam do 77 godina. Kategorije su: osnovne i srednje škole, fakulteti, rekreativni, takmičari. Imali smo goste iz cijelog regiona. Imamo jedan regionalni karakter", kazao je generalni sekretar Sportskog saveza Kantona Sarajevo Tarik Curić.

Prema njegovim riječima, karakteristika "Vivicitte" je što se na isti dan trke organizuju u 60 gradova na tri kontineta u svijetu.

"Prva organizovana trka u BiH je bila u ratu 1995. godine. Kroz ratni tunel je došla. Od tada pa sve do sada organizujemo uspješnu trku", istakao je Curić.

Učesnici sportske manifestacije trčali su kružnim tokom duž tramvajske trase od Vijećnice do Titove ulice gdje je bio postavljen cilj. Svi koji su željeli učestvovati, zajedno sa takmičarima trčali su četiri kilometra dok su takmičari trčali 12 kilometara.

Organizatori ističu kako je kilometraža gradske trke jednaka i utvrđena na svim "Vivicitta" utrkama u svijetu. Nedugo nakon završetka svake, imena svih kandidata rangiraju se praveći poredak i svjetski rezultat trke.

(AA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB