Logo
Print this page

Peta sezona emisije IBADET-VEZA SA STVORITELJEM u društvu doc. dr. hafiza Kenan-ef. Musića

, Published in Najave Featured

U ponedjeljak 23. septembra 2019. godine počinje nova, peta po redu sezona emitovanja naše emisije IBADET-VEZA SA STVORITELJEM. U novoj sezoni ponovo se družimo na talasima radija BIR u našem uobičajenom terminu - ponedjeljkom uživo od 10h.

Islam je zasigurno prirodna vjera koja obuhvata sve segmente ljudskog života, i koja predstavlja sistem za cjelokupan čovjekov život u svim njegovim aspektima. Uzvišeni Allah dž.š. nije islam učinio samo čistim emocionalnim vjerovanjem, koje je otrgnuto od realnog života, već je učinio da islam duboko zadire i u sve sfere društvenog, socijalnog, moralnog, političkog, pravnog i drugih aspekata života. Islam je regulirao sve što je bitno za čovjeka i ništa nije ostavio nejasnim i nedorečenim.

U prve četiri sezone kroz 161 emitovanu emisiju, imali smo čast da ugostimo brojne uvažene doktore, profesore i alime sa kojima smo tretirali zanimljive ibadetske i vjerske teme. Međutim, u novoj, petoj sezoni spremamo zaista veliko osvježenje za dušu i srce svakog vjernika kroz tretiranje unutarnjih i zanemarenih elemenata i dimenzija ibadeta, dok kojih ćemo nastojati dosegnuti u društvu našeg redovnog gosta naše pete sezone, glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo doc. dr. hafiza Kenan-ef. Musića.    

Imajući u vidu da je prva obaveza čovjeka prema Allahu dž.š., da posjeduje iman, tj. da povjeruje, a odmah zatim da izvršava svoje ibadete, te znajući da su zaista rijetke emisije i prilike u kojima se govori o osnovama vjere, pogotovo o osnovama ibadeta, tj. o onim područjima preko kojih čovjek spoznaje svoja prava i svoje obaveze, mi ćemo se potruditi da Vama, cijenjeni slušaoci, i dalje  kroz emisije Ibadet-veza sa Stvoriteljem olakšamo i ukažemo na Pravi put i ispravnu praksu kada su u pitanju naša vjera, naši ibadeti i naša plemenita tradicija.

Nadamo se da će ova naša emisija i dalje imati dobar prijem, jer ćemo i u petoj sezoni nastojati govoriti jednostavnim i jasnim jezikom, koji će te nadamo se s lahkoćom moći razumjeti! Očekujemo i dalje Vaše aktivno učešće putem telefona 033/559-420 i 559-421, putem e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem facebook i youtube stranice radija BIR, gdje nas možete uživo i gledati.

Prvo izdanje naše pete sezone, odnosno naše 162. izdanje ukupno,  biće upriličeno u ponedjeljak 23. septembra od 10h uživo, a tema će biti “Razmišljanje kao zanemareni ibadet”. Budite sa nama!

Urednik i voditelj Edin Spahić.

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB