Logo
Printaj ovu stranu

Mostarsko muftijstvo najavilo manifestaciju 'Zdravlje prije svega'

, Objavljeno u Društvo

Odjel za brak i porodicu pri Muftijstvu mostarskom organizira jednomjesečnu manifestaciju pod nazivom "Zdravlje prije svega" koja će obuhvatiti tri različita događaja, a održavat će se pod motom "Bolje spriječiti, nego liječiti".

U sklopu manifestacije, u srijedu, 25. septembra, u Centru za kulturu Mostar održat će se tribina o temi "Zdrav životni stil i uloga obitelji u njegovom oblikovanju". Gosti tribine su akademik dr. Enver Zerem i mr. hfz. Lejla Boškailo-Obradović.

Centralni događaj manifestacije "Charity Race - Teferič zdravog stila života" planiran je za 5. oktobar u Parku Zalik pored OŠ "Zalik". Riječ je o događaju sportsko-rekreativnog i zabavno-edukativnog karaktera za cijelu porodicu.

Obuhvatit će niz aktivnosti kao što su takmičenja u atletskim sportskim vještinama, fitnes vježbe, ponudu zdrave hrane i savjeta stručnjaka iz domena sporta i nutricionizma. Cilj organizatora programa je da ovo druženje građana Mostara bude i humanitarnog karaktera.

Manifestacija će biti zatvorena predstavljanjem prve domaće halal kuharice "Iz Nahline halal kuhinje" koja će se održati 8. oktobra u Kulturno-edukativnom centru za ženu "Sehara" u Kulturnom centru Kralj Fahd u Mostaru.

"Naš cilj je da kroz ovu manifestacije doprinesemo podizanju svijesti građana i edukaciji o zdravom načinu života. Namjeravamo u okviru naših aktivnosti ukazati na propuste i greške modernog načina ishrane i stila života, ali i ponuditi zdravu i praktičnu alternativu tim izazovima u okviru obitelji, kroz duhovnost, društvenu angažovanost i promjene u stilu življenja", istaknula je koordinatorica odjela za brak i porodicu Mostarskog muftijstva Lejla Mezit.

 

ocijeni
(0 glasova)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB