Logo
Print this page

Muftija Kudić razgovarao sa glavnim imamom IZ Bošnjaka u Austriji mr. Atanovićem

, Published in Društvo

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić se u sklopu posjete Bošnjacima Austrije u Klagenfurtu sastao sa mr. Hasudin-ef. Atanovićem, glavnim imamom Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji. Razgovarali su o tačkama unaprijeđenja međusobne saradnje s obzirom da su Muftijstvo bihaćko i Islamska zajednica Bošnjaka u Austriji do sada imali iznimno dobru komunikaciju i dobro sarađivali na zajedničkim projektima.

Mr. Atanović je izrazio dobrodošlicu muftiji bihaćkom hafizu Mehmed-ef. Kudiću naglašavajući da je Krajina i krajiška ulema značajno zastupljena u organima Islamske zajednice u Austriji, a pogotovo u organima Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji i da je Islamska zajednica Bošnjaka u Austriji posebno zahvalna Krajišnicima koji su vjerna podrška svim događajima, projektima i aktivnostima Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji.

Muftija hafiz Mehmed-ef. Kudić je predstavio mr. Atanoviću kapacitete i mogućnosti bihaćkog muftijstva kroz Islamski pedagoški fakultet u Bihaću i medresu Džemaludin-ef. Čaušević u Cazinu kao obrazovne platforme koja je i do sada bila na usluzi našoj dijaspori i podrška u intelektualnoj izgradnji i nadogradnji kvalitetnih kadrova koji trenutno rade kao imami i vjeroučitelji u džematima i školama u Austriji.

Saradnju je moguće ostvariti i kroz razne edukacije, seminare, posjete, ekskurzije, unaprijeđenje nastave bosanskog jezika za našu djecu u Austriji i njihova posjeta i boravak među djecom u BiH - zaključeno je na sastanku.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB