Logo
Print this page

Sarajevo: Sutra konferencija o islamskim finansijama i ekonomiji u jugoistočnoj Evropi

, Published in Društvo

Konferencija o islamskim finansijama i ekonomiji u jugoistočnoj Evropi "Sarajevo Islamic Finance and Economics" (SIFEC) bit će održana u petak, 25. oktobra, u Sarajevu.

Na tom skupu biće razmatrana savremena pitanja u oblasti islamske ekonomije, bankarstva i finansija, a posebno pitanje finansijske inkluzije i društveno odgovornog poslovanja banaka kao i neki od slučajeva iz prakse islamskih finansija u zapadnim razvijenim zemaljama (Norveška, Njemačka), ali i drugih zemalja (Indonezije, Turska, Albanije, Malezije, Nigerije, Bosne i Hercegovine).

U okviru specijalnog panela, istraživači s Instituta za mir iz Osla prezentiraće prve nalaze istraživanja o finansijskom isključivanju manjina u Nordijskim zemljama (FINEX).

Osnovni cilj konferencije jeste da okupi eksperte iz oblasti islamske ekonomije, bankarstva i finansija, koji će prezentirati naučne istraživačke radove, ali i razmijeniti iskustva iz ove značajne naučne oblasti.

Ovim će se pruži prilika i studentima da razmijene iskustva i ideje s ekspertima, a očekuje se i uspostava stabilne mreže akademika i poslovnih ljudi u ovoj značajnoj oblasti, saopćili su organizatori.

Organizator konferencije je Evropsko udruženje za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije u saradnji s Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, Institutom za mir iz Osla, KT BANK AG, Bosna Bank Internationalom, Centrom za islamske finansije Univerziteta u Boltonu, Centrom za napredne studije iz Sarajeva, United Bank of Albania, Zaim Univerzitetom Istanbul i Utara Univerzitetom Malezija.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB