Logo
Print this page

Ambasada BiH u Teheranu dobija novu zgradu na korištenje

, Published in Društvo

Nakon dužeg vremenskog perioda Ambasada BiH u Islamskoj Republici Iran dobija od Ministarstva vanjskih poslova Irana zgradu na korištenje. Rezultat je to dugih višemjesecnih razgovora koji su vođeni s ovim Ministarstvom a shodno Sporazumu o uzajamnom ustupanju nekretnina Bosne i Hercegovine i Irana.

Naime, Ambasadi BiH ponuđeno je nekoliko objekata u vlasništvu Ministarstva vanjskih poslova Irana među kojima se posebno ističu dvije zgrade na vrlo atraktivnim i reprezentativnim lokacijama u Teheranu.

Ilustracije radi, jedna od ponuđenih zgrada se nalazi u ulici Pazdaran u kojoj je smjesteno više od 20 ambasada ne računajući veliki broj rezidencija.

Prema mišljenju Ambasadora BiH u Teheranu Samira Veladžića svaka od ponuđenih zgrada zadovoljava sadašnje i buduće potrebe Ambasade, a slijedi odabir i preuzimanje objekta sukladno procedurama koje će provesti Ministarstvo.

Na trudu koji su uložili u rješavanje ovog otvorenog pitanja zahvalio se prije svega ambasadoru Irana u BiH Mahmudu Hajdariu te pomoćniku ministra za bilateralne odnose MVP Ahmetu Haliloviću, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB