Logo
Print this page

Grad Sarajevo generalni pokrovitelj proljetne konferencije EANA-e

, Published in Magazin

Grad Sarajevo bit će generalni pokrovitelj proljetne konferencije Evropske alijanse novinskih agencija (EANA) koju od 1. do 3. aprila iduće godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine organizira Federalna novinska agencija (FENA).

Na sastanku gradonačelnika Abdulaha Skake i direktora Federalne novinske agencije (FENA), Elmira Huremovića konstatirano je da je ovo vrlo važan događaj za Bosnu i Hercegovinu, a posebno grad Sarajevo, jer će u prva tri dana aprila ugostiti vodeće ljude najuticajnijih i vodećih novinskih agencija iz 32 evropske zemlje.

- Ovo je najveći i najvažniji medijski skup ikada organiziran u BiH, jer nikada do sada u isto vrijeme i na istom mjestu u BiH nije bilo toliko važnih ljudi iz medijske zajednice. Drago nam je što su Grad Sarajevo i gradonačelnik Skaka prepoznali značaj ovog događaja i odlučili se da budu naši partneri u organizaciji konferencije, kazao je direktor Huremović.

Gradonačelnik Skaka je naglasio da je međunarodna promocija Sarajeva kao evropske metropole i popularne turističke destinacije jedan od prioriteta gradske uprave.

- Dolazak tako velikog broja predstavnika najuticajnijih medija u Evropi sigurno je prilika da se Sarajevo prikaže u pravom svjetlu. Uvjereni smo da će iz našeg grada ponijeti najbolje utiske te da će konferencija koju Fena organizira opravdati očekivanja, poručio je gradonačelnik Skaka.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB