Logo
Print this page

BIMA - Specijalistički pregledi za ok 90 žena sa područja Muftijstva goraždanskog

, Published in Društvo

Predstavnici Medicinske asocijacije BIMA danas su u Goraždu obavili specijalistički pregled oko 90 žena sa područja osam medžlisa Muftijstva goraždanskog.

Podsjećajući da BIMA djeluje već 21 godinu, sekretar ove asocijacije Hasan Mrkonja izjavio je za Radio Bir da je riječ o već 99 akciji u herojskom Goraždu, što je svojevrsan jubilej.

"Danas pružamo usluge ultrazvučnog i radiološkog pregleda dojke i ginekološke preglede žena na ovom području. Tu smo da im pomognemo i ispunimo našu misiju, da im osiguramo specijalistički pregled i da dobiju nalaze koji će im sigurno koristiti kasnije“, dodao je on.

BIMA ovu akciju provodi u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH, te u saradnji sa Humanitarnom organizacijom (HO) Human Appeal iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

U ime Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice prisustvovala je stručna saradnica Ureda Amela Brdar, koja je prezentirala detalje akcije, ali i uputila i zahvalu HO Human Appeal koja je finansirala cijeli projekat

Riječi pohvale za organizaciju ove preventivne akcije uputio je i rukovodilac Službe za vjerske poslove Muftijstva goraždanskog Refik ef. Čaušević, posebno zbog toga jer je ona usmjerena na zaštitu zdravlja naši majki i sestara.

„Zahvaljujemo se Rijasetu i BIMA -i  i nadamo se i budućoj saradnji“, poručio je on.

Image Gallery

{gallery}9930{/gallery}
Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB