Logo
Print this page

Urednik Klixa za Radio BIR: Sve ide u smjeru tužbe! (AUDIO)

, Published in Vijesti Featured

U prvom izdanju emisije "Podijum", nove dijaloške emisije Radija BIR u kojoj tretiramo bitna pitanja, teme i dileme bh. društva i građana, gost je bio Jasmin Hadžiahmetović, urednik portala Klix.

Povod za razgovor sa urednikom Klixa bila je afera "dva papka". Podsjećamo, na tonskom snimku kojeg je prvi objavio portal Klix se čuje kako premijerka RS Željka Cvijanović govori o kupovini glasova poslanika u Narodnoj skupštini RS radi formiranja skupštinske većine.

Nakon objavljivanja snimka pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a KS i Službe za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije Uprave kriminalističke policije MUP-a RS upali su i pretresali prostorije koje koristi portal Klix.

"Ovo je bio klasični spin režima, i sistema, da se loptica prebaci na drugi teren, na medijsku scenu i Klix kao krivca", kazao je Hadžiahmetović.

Na pitanje urednika emisije Ismeta Bećara hoće li Klix pokrenuti sudski postupak Hadžiahmetović je naglasio da sve ide u tom smjeru:

"Da li će biti tužbe konkretno protiv ljudi koji su tog dana nezakonito upali, ne bih tvrdio, ali sve ide u tom smjeru."

Kako urednik Klixa vidi stanje u bh. medijima, mjesto vjerskih zajednica u javnom prostoru, šta su novinari i uposlenici Klixa doživljavali tokom pretresa policije, kako su sve to podnijeli, te hoće li biti tužbe protiv odgovornih, poslušajte na snimku prvog izdanja radijske emisije "Podijum"!

BIR.ba


Media

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB