Logo
Print this page

Kvalifikacije za SP u Francuskoj: Bh. rukometaši lako izašli na kraj sa Kosovom

, Published in Magazin
Rukometna reprezentacija BiH savladala je u Tuzli Kosovo rezultatom 41:25 (18:13) u utakmici četvrtog kola grupe 1 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.
Ovom pobjedom bh. rukometaši su, uoči posljednja dva kola, zadržali prvu poziciju u grupi koja vodi u baraž za svjetsku smotru. Kosovari su parirali domaćoj selekciji samo u prvih petnaestak minuta utakmice, kada su čak i poveli sa 7:6. Međutim, u nastavku susreta bh. tim je preuzeo kontrolu nad rezultatom i na kraju slavio sa ubjedljivih. 

Najefikasniji u redovima BiH bili su Alen Ovčina sa osam pogodaka. Odlični su na golu bili Benjamin Burić sa 12 i Mario Blažević sa šest odbrana. U poraženom timu Kreshnik Krasniqi je postigao pet golova. 

Narednu utakmicu izabranici selektora Dragana Markovića igraće 13. januara protiv Slovačke u Hlohovecu, gdje je danas domaća selekcija u četvrtom kolu savladala Litvaniju sa 31:27, i tako ostala u igri za baraž. 

Bh. reprezentacija protiv Slovaka pobjedom može ovjeriti odlazak u doigravanje za SP, ali i u slučaju poraza do četiri razlike ostaju joj realne šanse. U tom slučaju bi "zmajevi" u posljednjem kolu u tuzlanskom "Mejdanu" morali savladati Litvance. 

Nakon četiri kola BiH je lider grupe 1 sa sedam bodova, slijedi je Slovačka sa pet, dok je Litvanija na trećem mjestu sa četiri. Kosovo je zadnje na tabeli bez ijednog boda.

(AA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB