Logo
Print this page

Održana tribina pod nazivom „Medijska kultura i važnost javnog predstavljanja islamske zajednice“

, Published in Vijesti Featured

19. Februara 2019. godine, u sali muzeja I zasjedanja Avnoja u Bihaću, upriličena je tribina pod nazivom „Medijska kultura i važnost javnog predstavljanja islamske zajednice“.

Organizatori ove promocije bili su Muftijstvo Bihaćko u saradnji sa Media Centrom IZ-e u BiH. Uz prisustvo velikog broja slušaoca, džematlija, privrednika krajišnika i drugih, skupu su prisustvovali brojni imami MIZ Bihać, dekan IPF-a, dr. Hajro Hodžić, te neki predstavnici svjetovne vlasti.

Na samom početku skupu se obratio muftija Bihaćki Hasan ef. Makić, koji je izrazio dobrodošlicu predavačima kao i ostalim prisutnima, te ukazao na vrijednost i značaj medija Islamske zajednice po Bosnu i Hrecegovinu i sve narode u njoj.

Izlagači i gosti su bili direktor Mediacentra gospodin Amir Sakić, te Glavni urednik RTV IZ BIR gospodin Ismet Bećar.

Prvi u izlaganju bio je Urednik Radija BIR Ismet Bećar, koji je prisutne podsjetio na važnost Medija u svijetu, te odnos i status muslimana kao ummeta, kako danas tako i nekada kroz historiju, kao i poziciju i misiju Radija BIR na tom afirmativnom putu.

Direktor Media Centra IZ-e, Amir Sakić, u svom obraćanju objasnio je prisutnima šta ustvari znači i podrazumijeva MEDIACENTAR IZ-e, i šta on obuhvata. Takodjer koliko je važna medijska infrastruktura za povezivanje svih krajeva ove naše lijepe domovine.

Moderator ove tribine bio je imam MIZ Bihać, Amir ef. Čavak, angažovan i kao dopisnik Radija BIR za Krajinu i muftijstvo Bihaćko.

 

Rate this item
(3 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB