Logo
Print this page

Regionalno mektebsko takmičenje na nivou medžlisa BKG Süd-West, Austrija

, Published in Vijesti Featured

U subotu, 6.4.2019. godine, u prelijepim prostorijama džemata BKZ u Klagenfurtu održano je treće po redu regionalno takmičenje iz vjeronauke na nivou medžlisa Kultne općine Jugo-zapad (BKG Süd-West). Nakon uvodnih riječi dobrodošlice, koje je prisutnima uputio imam džemata Adnan ef. Gobeljić, takmičenje je otvorio glavni imam Medžlisa mr. Hasudin ef. Atanović.
Učešće u takmičenju je uzelo devet džemata Medžlisa: Dornbirn, Bludenz, Innsbruck, Kufstein, Spittal, Villach, St.Veit, Klagenfurt i Wolfsberg, sa ukupno 25 takmičara, podijeljenih u tri grupe. Četveročlana komisija u sastavu: hfz. Midhat ef. Sejfić, Samir ef. Redžepović, Adnan ef. Gobeljić i Anel ef. Kedić je bila fascinirana nivoom znanja kod takmičara i konstatovala da je ovo do sada bila najjača konkurencija, te da su bila potrebna dodatna usmena ispitivanja da bi se proglasili najbolji među najboljim.
Ove godine to su: Ammar Kapidžić, Elvisa Redžić, Amina Alić, Rijad Jasarević, Amna Memić i Tarik Haračić, koji su osvojili prva dva mjesta po grupama i tako dobili priliku da predstave naš Medžlis na državnom takmičenju na nivou Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji (IZBA).
Takmičenje je zatvorio glavni imam mr. Hasudin ef. Atanović, koji je ispred Medžlisa svim takmičarima dodijelio zahvalnice i nagrade, pobjednicima čestitao i poželio uspjeh u na državnom takmičenju, te uputio riječi zahvale domaćinima, koji su se maksimalno potrudili da ugoste sve prisutne (takmičare, roditelje i imame / muallime), te da takmičenje prođe u najboljem redu. 

M.S.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB