Logo
Print this page

21. Kulturno-edukativni i sportski susreti članova Udruženja ilmijje i uposlenika IZ od 01.-04. jula u Travniku

, Published in Vijesti Featured

21. Kulturno-edukativni i sportski susreti članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice biće održani u Travniku od 01.-04. jula 2019. godine. Organizatori iz Udruženja ilmijje su se potrudili da i ovogodišnje 21. susrete obogate brojnim kulturno-edukativnim sadržajima, poput predavanja, druženja i posjeta znamenitostima Travnika i Travničkog muftiluka.

U okviru sportskog programa 21. Susreta, biće održana tradicionalna takmičenja u futsalu, košarci, odbojci, atletici, stonom tenisu, šahu i streljaštvu. Očekuje se da će učešće na ovogodišnjim susretima u Travniku uzeti više od 200 imama, predstavnika svih okružnih odbora Udruženja Ilmijje, odnosno uposlenika muftijstava, medžlisa i institucija iz BiH, Sandžačkog muftijstva, Islamske zajednice iz Crne Gore te ekipa uposlenika Rijaseta IZ u BiH raspoređenih u 13 ekipa.

Takmičenja će se održavati u sportskim dvoranama u Travniku, prostorijama Streljačkog kluba “Target”, na atletskom stadionu u travničkoj Kasarni te prostorijama “Elči Ibrahim-pašine medrese”, koja će ugostiti sve učesnike.  

Okupljanje učesnika je u ponedjeljak 01. jula, kada će se održati i ceremonija otvaranja 21. Kulturno-edukativnih i sportskih susreta u dvorani Osnovne škole “Travnik”. Nakon otvaranja biće upriličena i revijalna futsal utakmica između Reprezentacije ilmijje i veterana NK “Travnik”.  Prvog dana počinju i takmičenja u futsalu, košarci i odbojci, dok će se takmičenja u ostalim disciplinama dešavati u narednim danima, sve do četvrtka 04.07.2019. godine kada su predviđeni finalni susreti u timskim sportovima te proglašavanje najboljih koje očekuje diplome, pehari i medalje kao i zatvaranje susreta.

Ove susrete od 1998. godine organizuje i priprema Udruženje ilmijje i Odbor za sport Udruženja ilmijje, čija je ideja vodilja bila i ostala druženje i upoznavanje uz kulturno-edukativne i neizostavne sportske aktivnosti.

Edin Spahić

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB