Logo
Print this page

Izašao je novi broj Preporoda

, Published in Vijesti Featured

Izašao je novi broj Preporoda od 1. novembra, u kojem možete, između ostaloga, čitati o posljednjoj inicijativi pojedinih sarajevskih advokata da se potpuno izbriše spomen na vakuf iz dokumentacije Zemljišno-knjižnih ureda.

Također, dostupan je i tekst o tome kako nelegalni turistički vodiči haraju Sarajevom i kako pored natpisa "Sarajevo Meeting of Cultures" vodič pokazuje na Baščaršiju i govori 'to je kultura kao u Libanu, Iranu, Sudanu…', a pokazujući u drugom pravcu 'to  je zapadna kultura i civilizacija'. Pred Begovom džamijom govore: 'Na kamenu ispred džamije odsijecali su glave'.

Preporod piše i o tome kakvu torturu preživljavaju  muslimani u Kini. gdje je za spomen Božijeg imena kazna gulag. Također, donosi i tekst o tome ko se sve proziva šejhom u Bosni i pojašnjava da broj šejhova u paratekijama i paradžematima konstantno raste, dok dr. Šaćir Filandra piše o tome šta je bio Pokret imama, koji je potresao Jugoslaviju, i ko ga je vodio.

Tu je i reportaža iz Španije te priče o mladim teolozima koji su u Bihaću pokrenuli taxi firmu, kao i njemačkom glumcu bosanskih korijena Edinu Hasanoviću, koji tvrdi: "Bosna nije jeftini teatar, Bosna je zrak koji se udiše". 

Za Preporod govori Bakira Hasečić o presudi za živu lomaču iz Pionirske, zatim dr. Neđad Bašić o zelenim površinama Općine Stari Grad, te Aziz Bapić, koji je za hadž drugim osobama uplatio iznos od 60.000 KM.

U rubrici "Komentar" bivši borac Armije RBiH piše: Iznesite te kantare na šehidska mezarja! Vagajte tim kantarima - kojima nas danas vagate - iste nas i u periodu 1992-1995! Recite nam ko smo? 

Zainteresirani mogu pronaći još mnogo informativno-edukativnih sadržaja u novom printanom izdanju Preporoda, kojeg možete nabaviti na trafikama, te u digitalnom izdanju na internet adresi preporod.pressreader.com.

(Preporod) 

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB