Logo
Printaj ovu stranu

MIZ Sisak: Šesta mektepska priredba “Poslanik u mom srcu”

, Objavljeno u Najave Istaknuto

Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sisak i Muallimsko Vijeće MIZ Sisak već šestu godinu organizuju mektepsku priredbu “Poslanik u mom srcu” u utorak, 12. novembra 2019. u 18:30 sati u Kazalištu 21, Sisak.

Mektepska priredba “Poslanik u mom srcu” je manifestacija javnog karaktera čiji je cilj približiti ljudsku i poslaničku veličinu Muhammeda a.s. široj društvenoj zajednici, svim ljudima otvorenog uma i pozitivnih misli, navode organizatori u najavi događaja.

Unikatnost programa u Sisku je što su učesnici programa isključivo djeca i mladi od voditelja programa do samih izvođača odnosno polaznici školskog i mektebske vjeronauke MIZ Sisak koji će kroz dramske igrokaze, odabrane recitale, poeziju, ilahije i kaside (duhovne pjesme) iskazati ljubav, osjećanje i doživljaj posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s. predstavljajući njegov životni put, lik, misiju i način kako se ponašao i odnosio prema ljudima.

Svake godine dramska grupa “Bismillah” MIZ Sisak za ovu priliku pripremi i izvede autorski igrokaz ili dramsku tačku koja po sadržaju i porukama odgovora kontekstu društvene sredine i vremena. Mektepski zbor “Mektepski slavuji” koja se sastoji od najmlađih polaznika mekteba izvede nekoliko prigodnih ilahija.

Ove godine kroz priredbu “Poslanik u mom srcu” bit će premijerno prikazan prvi videouradak nekoliko polaznika mektepske nastave koji su odgovorili na pitanje “Zašto volim Poslanika”.

ocijeni
(0 glasova)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB