Logo
Printaj ovu stranu

Musliman vjernik dužan je uvijek govoriti istinu (VIDEO)

, Objavljeno u Islamske teme Istaknuto

Hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu održao je prvi imam Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu mr. hafiz Mensur ef. Malkić koji je naglasio:

“ Živimo u vremenu laži, u vremenu laži većih ili manjih, u vremenu dobro upakovanih laži ili će neki kazati u vremnu iskrivljene istine ili obojone istine.”

Tema današnje hutbe bila je obaveza čuvanja od laži, zabrani širenja laži i neistina kao načinu očuvanja povjerenje među vjernicima.

U nastavku hutbe mr. hafiz Mensur ef. Malkić ističe:

“ Laž je jedna od osobina munafika, licemjera, dvoličnjaka što je još jedan od razloga da je se vjernik mora čuvati i okaniti.”

Na kraju hutbe mr. hafiz Mensur ef. Malkić poručuje:

“ Ne dozvolimo da laži, neistine, ne provjerene informacije unesu nemir i netrpljivost u našem društvu, nezadovoljstvo i ne razumijevanje među nama, potrudimo se i budimo od onih koji šire i promoviraju istinu a preziru laž.”

Regionalno takmičenje hafiza balkanskih država održat će se u Sarajevu od 18. do 20. novembra, a svoje učešće na ovoj respektabilnoj smotri znalaca Časne Knjige potvrdilo je 20 hafiza.

Pored hafiza iz zemlje domaćina na takmičenju iz hifza učestvovat će hafizi iz Crne Gore, Albanije, Makedonije, Bugarske, Srbije i Hrvatske.

Organizatori takmičenja Uprava za vjerske poslove u saradnji sa Fondacijom za hifz Časnog Kur'ana iz Džede i Fondacijom Hamed b. Halid Es-Sani iz Katara za sve učesnike i pobjednike takmičenja koje će se odvijati u tri kategorije obezbijedili su posebne nagrade.

Pokrovitelj regionalnog takmičenja u hifzu država Balkana je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Pogledajte hutbu:

ocijeni
(4 glasova)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB