Logo
Print this page

Mahmutćehajić, Lavić, Zubčević, Dizdarević: Kako razumijevati bosansku budućnost?

, Published in Magazin

Centar za strategijske studije Međunarodnog foruma Bosna 4. januara 2019. godine, s početkom u 18:00 sati u hotelu Europe u Sarajevu, organizira javnu raspravu na temu „Kako razumijevati bosansku budućnost?“, uz promociju knjige „Tragom drevnih Bošnjana: Bosanska država i nacionalni identitet(i) kroz historiju“ Tanera Aličehića i Đenana Galešića.

Autori ukazuju na važna pitanja o bosanskoj budućnosti, temeljeći svoja razmatranja na prikrivanim, izvrtanim i poricanim znanjima o bosanskoj prošlosti i sadašnjosti.

Kako dešifrirati antibosanske politike u 20. stoljeću? Šta su temeljne vrijednosti Bosne i bosanstva? Je li moguće iz sadašnje bosanske agonije ocrtati vidike budućnosti koje bi bile u skladu s vrijednostima razvijenih pluralnih društava?

To su neka od pitanja kojima se autori bave u namjeri da podstaknu ljude na osjetljivost prema njima.  O pitanju iz naslova javne rasprave uz ovu knjigu govorit će predsjednik Međunarodnog foruma Bosna, akademik Rusmir Mahmutćehajić, predsjednik BZK „Preporod“ i profesor Fakulteta političkih nauka prof. dr. Senadin Lavić, prof. dr. Asim Zubčević i autori – Taner Aličehić i Đenan Galešić. Raspravu će moderirati Nermina Jusić. Uz ovu raspravu bit će predstavljen i Plan rada Međunarodnog foruma Bosna u 2019. godini. Rasprava je otvorena za javnost.

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB