Logo
Print this page

Švedska reprezentativka izložena prijetnjama nakon što je postala muslimanka

, Published in Magazin

Nogometašica u Švedskoj je doživjela brojne neprijatnosti i uvrede nakon što je prešla na islam. Naime, 19-godišnja Ronja Andersson je bila izložena brojnim teškim prijetnjama i uvredama tokom proteklih sedam mjeseci nakon prelaska na islam.

Andersson, inače golman u ženskoj reprezentaciji Švedske U19, u ponedjeljak je javno na televiziji priznala kako je nakon prelaska na islam bila izložena brojnim uvredama, prenosi Anadolija.

Ispričala je kako je na njenu kućnu adresu stiglo i “pismo mržnje”. Međutim, osoba koja je poslala pismo tinejdžerki kasnije je uputila izvinjene zbog vrijeđanja.

“Kada sam imala 15 godina bila sam u vezi s mladićem iz Turske. Tada sam od njegove porodice naučila dosta o islamu“, rekla je ova mlada Šveđanka.

Istakla je da je bila posebno impresionirana džamijama koje je vidjela prilikom posjete Turskoj, dodajući da je kasnije počela praktikovati neka islamska pravila te je ubrzo odlučila postati muslimankom.

Napomenula je da je počela voditi mnogo mirniji, ugodniji i ljepši život nakon prelaska na islam. Ova tinejdžerka je inače bila je u žiži javnosti u Švedskoj kada je prešla na islam u maju 2018. godine.

 

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB