Logo
Print this page

31. Zajedno u dobru: “Post – temelj vjere”

, Published in Najave Featured

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

31. izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 9. maja od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog, prvog ramazanskog izdanja je “Post – temelj vjere”. O ovome Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i mualimom u džematu Bjelave Sabrijom-ef. Puškom.

U okviru Sarajevskih priča poslušajte razgovor sa muallimom Senidom Balić o ramazanima njenog djetinjstva i obavezi roditelja da svoju djecu na vrijeme nauče postu i ramazanskim adetima.

Preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima u džematu Crna Rijeka Alena-ef. Jašića na temu “Post mjeseca ramazana”

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

31. Zajedno u dobru - 9.05.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB