Logo
Print this page

46. ZAJEDNO U DOBRU: “15. Dani o Allahovom Poslaniku - Selam, ya Resulallah”

, Published in Najave Featured

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

46. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i peto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 24. oktobra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Naše 46. izdanje odlučili smo posvetiti najavi tradicionalne Manifestacije “15. Dani o Allahovom Poslaniku - Selam, ya Resulallah” koja počinje u srijedu 30. oktobra u haremu Gazi Husrev-begove džamije. O pripremama, sadržaju i programima ovogodišnje Manifestacije razgovaramo sa pomoćnikom glavnog imama MIZ Sarajevo Miralem-ef. Babajićem.

Novo izdanje "Sarajevskih priča" ima za gošću koordinatoricu Sektora za brak i porodicu MIZ Sarajevo Adnu Zulić, koja je govorila o detaljima oko organizacije i pripreme tradicionalne manifestacije “Selam, ya Resulallah”, a možete čuti i razmišljanja iz sarajevske čaršije od hadži Nasira Jabučara i ostalih kazandžija, koji nam govore nam o tome kako oni, iz godine u godinu doživljavaju i podržavaju ovaj projekat MIZ Sarajevo.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih mimbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Vitkovac Nedim-ef. Glamočića o temi “Poslanikova uloga roditelja”.   

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

46. Zajedno u dobru - 24.10.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB