Logo
Print this page

Skripta: Projekat mladih inovatora među pet najboljih u svijetu

, Published in Najave Featured

Gosti novog izdanja Skripte su Sanjin Omerović i Minela Mešukić, studenti iz Mostara čija je ideja ušla među 5 najboljih u okviru Red Bull Basement University konferencije prošle godine.

Radi se o aplikaciji UNIBOT koja ima za cilj da poveže i inspiriše studente koji imaju „uradi sam“ način razmišljanja putem najmodernijih platformi za saradnju, osnaživanje, razmjenu i upotrebu tehnologije u dobre svrhe. Aplikacija koju su razvili naši gosti podrazumijeva lakšu interakciju i komunikaciju u obrazovnom procesu gdje su korisnici podjednako i profesori i studenti.

Minela i Sanjin govore o svojim iskustvima na putovanju u Njemačku povodom spomenute konferencije ali i o daljim fazama razvoja aplikacije. Također, osvrnuli su se i na trenutne informacijske sisteme prisutne na obrazovnim institucijama te kako bi, uz pomoć UNIBOT-a pristup svim važnim informacijama bio olakšan i lako dostupan korisnicima pametnih telefona.

U novom izdanju Markera Merjem Tabak donosi priču i Harisu Salkiću, mladiću koji stoji iza branda HAS Robotics i koji je prvi dizajnirao robotsku ruku u našoj zemlji, a koji je ujedno bio i govornik na ovogodišnjem forumu inovacija Sarajevo Unlimited.

Podsjećamo kako nam možete pisati na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kako biste uputili vaše prijedloge, komentare i kritike. Naše emisije će biti dostupne i na YouTube kanalu radija BIR.

U realizaciji emisije učestvovali su Merjem Tabak, Merima Uzunalić i Kerim Sefer.
Emisija se emituje subotom od 18 sati. Želimo vam dobar prijem!

 

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB