Logo
Print this page

MIZ Sisak: Šesta mektepska priredba “Poslanik u mom srcu”

, Published in Najave Featured

Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sisak i Muallimsko Vijeće MIZ Sisak već šestu godinu organizuju mektepsku priredbu “Poslanik u mom srcu” u utorak, 12. novembra 2019. u 18:30 sati u Kazalištu 21, Sisak.

Mektepska priredba “Poslanik u mom srcu” je manifestacija javnog karaktera čiji je cilj približiti ljudsku i poslaničku veličinu Muhammeda a.s. široj društvenoj zajednici, svim ljudima otvorenog uma i pozitivnih misli, navode organizatori u najavi događaja.

Unikatnost programa u Sisku je što su učesnici programa isključivo djeca i mladi od voditelja programa do samih izvođača odnosno polaznici školskog i mektebske vjeronauke MIZ Sisak koji će kroz dramske igrokaze, odabrane recitale, poeziju, ilahije i kaside (duhovne pjesme) iskazati ljubav, osjećanje i doživljaj posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s. predstavljajući njegov životni put, lik, misiju i način kako se ponašao i odnosio prema ljudima.

Svake godine dramska grupa “Bismillah” MIZ Sisak za ovu priliku pripremi i izvede autorski igrokaz ili dramsku tačku koja po sadržaju i porukama odgovora kontekstu društvene sredine i vremena. Mektepski zbor “Mektepski slavuji” koja se sastoji od najmlađih polaznika mekteba izvede nekoliko prigodnih ilahija.

Ove godine kroz priredbu “Poslanik u mom srcu” bit će premijerno prikazan prvi videouradak nekoliko polaznika mektepske nastave koji su odgovorili na pitanje “Zašto volim Poslanika”.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB