Logo
Print this page

JUBILARNO 50. IZDANJE EMISIJE ZAJEDNO U DOBRU: “Ljubav i dužnosti prema domovini”

, Published in Najave Featured

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

Jubilarno 50. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i deveto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 21. novembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Naše 50. izdanje odlučili smo posvetiti temi “Ljubav i dužnosti prema domovini”, s obzirom na blizinu 25. novembra – Dana državnosti BiH, i tim povodom, naš gost sa kojim razgovaramo o ovoj temi je imam, hatib i muallim džemata Lubine džamije na Vratniku mr. Salih-ef. Meštrovac.

U okviru naše redovne rubrike “Sarajevske priče” poslušajte zanimljiv razgovor sa gospođom Dženitom Krečo o tome kako ona kao građevinski inženjer i majka dvoje djece vidi prilike u BiH i šta preporučuje onima koji odlaze iz domovine.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih mimbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Hrasnica Nova džamija Derve-ef. Hodžića, koji je govorio o ljubavi prema domovini.    

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

50. Zajedno u dobru - 21.11.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB