Logo
Print this page

Turski biznismen bosanskih korijena podijelio 2.500 paketa socijalno ugroženim u BiH

, Published in Humanost Featured

Porodična Fondacija Muzaffera Čileka podijelila je 2.500 paketa sa hranom i sredstvima za higijenu socijalno najugroženijim prodicama na području Bosanske Krupe, Travnika, Doboja, Cazina, Bugojna, Zavidovića, Vareša, Fojnice, Visokog i Sarajeva.

Ovo je četvrta godina zaredom da se vrši podjela paketa, a ukupna vrijednost ovogodišnje humanitarne akcije koju je na terenu realizirala Fondacija BIGMEV iznosi 250.000 KM.

Paketi su podijeljeni djeci i porodicama koje nemaju nikakva primanja.

Muzaffer Čilek je turski biznismen bosanskih korijena, potomak porodice Sikirić iz Fojnice. On i Fondacija njegove porodice donirali su ranije, u prošloj godini za pogođene u poplavama i socijalno ugroženima u BiH, pomoć u vrijednosti od preko 1 milion KM. Pomoć u namještaju, tekstilu i životnim namirnicama, obuhvatila je porodice u poplavama i klizištima ugroženim područjima Doboja, Olova, Maglaja, Bosanskog Šamaca, Odžaka, Orašja, Sapne i Sarajeva.

Kompanija ÇİLEK je u Turskoj lider u proizvodnji dječijeg namještaja te danas, sa 444 prodajna mjesta u 66 zemalja svijeta, nosi status globalnog brenda. Muzaffer Čilek kao investitor prisutan je u Bosni i Hercgovini četiri godine. Investira u razne sektore u Bosni i Hercegovini kao što su poljoprivreda, građevinarstvo, turizam i energetika. Putem Fondacije BIGMEV koju je osnovao, Čilek razvija ekonomske, kulturne i naučne odnose između Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

Muzaffer Čilek je vlasnik kompanije za proizvodnju dječijeg namještaja ÇİLEK, počasni je konzul BiH u Turskoj, i od ove godine savjetnik je za privredna pitanja člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

(MCM)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB