Logo
Print this page

Bajramski paketići za mališane u Sarajevu, Gračanici i Fojnici

, Published in Humanost Featured

U želji da obraduje što veći broj mališana i uljepša im bajramske dane Rijaset IZ je ovog Bajrama posebnu pažnju posvetio djeci u bolnicama, djeci bez roditeljskog staranja i djeci sa posebnim potrebama.

Tako je  prvog i drugog dana Bajrama podijeljeno blizu tri stotine paketića u nekoliko javnih ustanova širom Bosne i Hercegovine.

Prvog dana Kurban bajrama podijeljeni su bajramski paketići djeci  na Pedijatrijskoj klinici Koševo, djeci na dječjoj hirurgiji i dječijem odjeljenju Klinike za ortopediju i traumatologiju. Djecu su u jutarnjim satima na spomenutim klinikama posjetili i s njima porazgovarali direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice Razim ef. Čolić i Medina Mehmedović Mulalić stručna saradnica u Upravi te im tom prilikom uručili prigodne bajramske paketiće i zaželjeli brz oporavak.

Drugi dan bajrama podijeljeni su i paketići i djeci u SOS Dječijem selu u Sarajevu i Gračanici. Tom prilikom s djecom su se u Sarajevskom dječjem selu družile i u ugodnoj atmosferi podijelile im paketiće Emina Bešlija, stručna saradnica u Uredu za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice i Medina Mehmedović Mulalić ispred Uprave za vanjske poslove i dijasporu. Tokom posjete SOS selu predstavnice Rijaseta posjetile su i kuću prve majke sarajevskog SOS dječijeg sela mamu Fikretu Tucak.

Također, bajramski paketići su podijeljeni i u JU Zavod za zbrinjavanje mentalno-invalidnih lica „Drin“ u Fojnici.  Djecu doma Drin je posjetio Mensur ef. Pašalić, šef Odjela za bošnjačku dijasporu, gdje je zajedno sa direktorom zavoda Elmedinom Husićem paketićima obradovao mališane.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB