Logo
Print this page

Pomoć za porodicu Pervan

, Published in Humanost

Abdurahman Adi Pervan rodom je iz Kalinovika, odakle je prognan 1992.godine. Prije rata radio je u pošti u Kalinoviku, uspio je napraviti kuću u Sarajevu, međutim rat je prekinuo sve. Danas sa suprugom i tri kćerke živi kao podstanar, stanarinu plaća 200KM, a osim 31 KM dječijeg doplatka drugih primanja nema.

Poput mnogih u njegovoj situaciji radi za dnevnicu kada ga neko pozove. Međutim kaže kako je takvih poslova sve manje i manje. Teško je zaraditi. Za dnevnicu radi i njegova supruga Fatima, očisti poneki stan ili ponekad pritekne u pomoć nekoj staroj nani.

Tri kćerke su skromne, ne traže puno, razumiju situaciju i dobro uče. Jedna je druga godina na odsjeku za fiziku PMF-a u Sarajevu, druga je završila grafičku srednju školu i traži posao, a treća je završni razred gimnazije. Odlične su učenice i to je ono na šta je Abdurahman ponosan. Želja mu je izesti ih na pravi put. One su jedina njegova briga.

O završavanju kuće ne razmišlja. Kaže da je to u domenu naučne fantastike. Potpuno nemoguća misija. Ono zbog čega se javio za pomoć jesu drva.

“Zima ide, nemam para za drva, pogledajte šta ložim, nemam ni u frižideru Bog zna šta, slobodno otvorite vidite” - govori Abdurahman.

Abdurahman je bio pripadnik Armije RBiH, zbog čega kaže ne žali, jer je branio svoju zemlju. Tokom agresije u Kalinoviku, rodnom mjestu Ratka Mladića, izgubio je mnoge članove familije.

 

Za one koji žele pomoći lično:

Broj tel: 061 273 266

Adresa : Dr Seida Hukovića br.11, Sarajevo

 

Za one koji žele pomoći preko računa udruženja “Trag dobra” :

Žiro račun: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA Zmaja od Bosne bb Humanitarno Udruženje za pomoć 'TRAG DOBRA' Rudolfa Rude Tomića 22

Tekući račun broj: 1610000116220076 IBAN CODE: BA391610000116220076 SWIFT CODE: RZBABA2S kontakt:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. mob:066/000-116

Ukoliko se uplaćuje preko računa, obavezno navedite svrhu uplate "Za porodicu Pervan".

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB