Logo
Print this page

Slušaoci Radija Islamske zajednice ''BIR'' srcem za Milanu Gajić i Alminu Salkić! (Video)

, Published in Humanost Featured

Podršku humanitarnoj akciji Radija BIR pružili zvaničnici i institucije Islamske zajednice, društveni aktivisti i slušaoci iz Austrije, Njemačke, Švedske, Australije...

Gošća specijalnog programa Radija IZ-e ''BIR'' u četvrtak 12. maja bila je banjalučka pedijatrica Dr. Snježana Gajić, autorica knjige ''Izgubila životnu bitku, pobijediće Laforinu bolest''. Knjiga je posvećena njenim kćerkama, Tatjani koja je preminula nakon osam godina borbe s opakom Laforinom bolešću, i Milani koja se posljednjih godina u kućnim uslovima hrabro bori za život. Knjiga pripada svoj Laforinoj djeci svijeta, a prihodi od njene prodaje usmjereni su ka istraživačkom timu u Torontu koji posljednjih godina radi na pronalasku lijeka za rijetku Laforinu bolest.

Samo do kraja 2014. godine istraživačkom timu profesora Minassiana u SickKids klinici u Torontu, porodica Gajić zajedno sa svojim prijateljima i ljudima dobre volje, donirala je 460.000,00 eura. U međuvremenu, Laforina bolest dijagnosticirana je i Almini Salkić iz Maglaja. I za nju se, kao i za svoje dijete bori Dr. Snježana Gajić.

Učešće u kampanji ''Pomozimo Milani Gajić i Almini Salkić'' kroz promociju humanitarnog broja BH Telecoma i kupovinu knjige ''Izgubila životnu bitku, pobijediće Laforinu bolest'', kroz direktno uključenje u program uzeli su muftija banjalučki Dr. Osman ef. Kozlić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ-e Hamed ef. Efendić, hfz. Sulejman Bugari, imam Bijele džamije u Sarajevu, Amel ef. Hadžić, imam u džematu Karlsrue u Njemačkoj, Nisvet Mujanović u ime kabineta federalnog ministra Edina Ramića, Salko Zildžić, savjetnik u kabinetu potpredsjednice Federacije, Jasna Pašić Vatreš iz udruženja ''Srce za djecu oboljelu od raka'', Alem Dedić iz udruženja ''Prosvjetitelj'' iz Srebrenice, Esed Ivojević u ime Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS. Akciju je podržao i g. Meša Ramiz, zastupnik u Federalnom parlamentu, te brojni slušaoci iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Krajine, ali i iz Austrije, Njemačke, Švedske, Australije.

Posebno dirljivo bilo je javljanje slušateljske Mejre Halilović iz Berlina, koja je otkupljene primjerke knjige ''Izgubila životnu bitku, pobijediće Laforinu bolest'' željela pokloniti učenicima Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Miralema Bašić Buzaljko, pomoćnica direktora Studentskog centra u Zenici uz otkupljenih 20 primjeraka knjige, najavila je i organizaciju promocije knjige u ovom gradu.

Tokom sat i po živog programa, prijatelji i slušaoci Radija Islamske zajednice ''BIR'' naručili su dvije stotine primjeraka knjige ''Izgubila životnu bitku, pobijediće Laforinu bolest''.

Svi oni koji žele pomoći Milani Gajić i Almini Salkić mogu pozvati humanitarni broj: 090 290 031 – BH Telecom. Cijena poziva je 1 KM.

Oni koji žele uplatiti svoje donacije i na taj način podržati istraživanje o rijetkoj Laforinoj bolesti iz dijspore, mogu to učiniti posredstvom žiro-računa:

NLB Razvojna banka a.d. Banja Luka, devizni račun: IBAN BA 395620998084340461; Vitomir Gajić, Bože Nikolića 3, BANJA LUKA BA, Swift code RAZBBA22XXX

Za uplate iz Bosne i Hercegovine na raspolaganju je žiro-račun:

UniCredit Bank Banjaluka, Transakcioni broj – 3383502505881698, Majka Snježana Gajić, tel: 00387 65 64 93 14, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Činiti dobro ljudima, bez obzira ko oni bili. Tako spasiti svoju dušu i umiriti svoju savjest. Dobrom riječju i dobrim djelom mogli bismo spasiti i ovu napaćenu zemlju, kojoj ponajviše treba nade i ljudske samilosti. Bile su to dominantne poruke našeg specijalnog programa.

Pogledajte video:

Rate this item
(4 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB