Logo
Print this page

Besplatna rehabilitacija: Podrška djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama

, Published in Humanost

Organizacija HOPE'87 u Sarajevu počinje sa implementacijom projekta "Rehabilitacioni program podrške djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama na nivou lokalne zajednice“, kojeg podržava Vlada Švicarske u trajanju od šest mjeseci.

HOPE '87 poziva sve zainteresirane porodice djece sa smetnjama u razvoju sa Kantona Sarajevo da se prijave za usluge besplatne rehabilitacije koje obuhvataju fizikalnu terapiju, okupacionu terapiju, opće ambulantne medicinske usluge, tematske radionice za roditelje kao i psihološku podršku.

Medicinski tim HOPE'87 na čelu sa prof.dr. Mirsadom Muftićem će izvršiti specijalistički pregled korisnika raspoređenih u tri ciklusa terapija, sa ukupnim trajanjem terapija od dva mjeseca po grupi.

Cilj projekta je da se doprinese poboljšanju kvaliteta života djece sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama koja žive u Kantonu Sarajevo i omogućavanje njihove socijalne integracije kroz uvođenje novih lokalnih usluga u oblasti rehabilitacije, medicine i mentalnog zdravlja.
    
Kontakt osoba: Ljiljana Alimajstorović
Kontakt telefon: 033/445-181 i 061 481 477
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Sve aktivnosti odvijaju se u prostorijama Poliklinike za bol HOPE '87  - lokalitet Općina Centar, Jukiceva br.51A, Sarajevo.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB