Logo
Print this page

Dodijeljeno 300 prehrambenih paketa porodicama šehida i poginulih boraca KS

, Published in Humanost
Arhiva Arhiva

Porodicama šehida i poginulih boraca s područja svih općina Kantona Sarajevo danas je povodom mjeseca ramazana dodijeljeno 300 prehrambenih paketa.

Pakete su im uručili ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca KS Bahrija Kituša, kao i donator, humanitarna organizacija "IHH Insani Yardim Vakfi" iz Turske.

"Pakete su osigurali prijatelji iz Turske koji su i ovaj put željeli uljepšati ramazanske mubarek dane našim porodicama čiji su najmiliji svoje živote utkali u temelje naše jedine države BiH, jer su je više voljeli od vlastitih života.", rekao je ministar Fišo i uputio im riječi iskrene zahvalnosti za današnju, ali i ranije organizirane humanitarne aktivnosti.

Dodao je da će Vlada KS i resorno ministarstvo uvijek podržavati sve dobre projekte od čije će realizacije koristi imati boračka populacija u Kantonu Sarajevo, a među njima posebno porodice šehida i poginulih boraca.

Turska humanitarna organizacija "IHH Insani Yardim Vakfi" svake godine osigura značajan broj prehrambenih paketa za pripadnike boračke populacije KS, te organizira i ostale vrste humanitarnih aktivnosti koje uvijek za cilj imaju pomoć i podršku porodicama šehida i poginulih boraca, jetimima i ratnim vojnim invalidima, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB