Logo
Print this page

Qatar Charity pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za više od milion izbjeglica

, Published in Svijet Featured

Katarska humanitarna organizacija "Qatar Charity" pokrenula je veliku akciju prikupljanja pomoći za više od milion izbjeglica iz Arakana, Palestine, Iraka i Sirije, javlja Anadolu Agency (AA).

Cilj kampanje, pokrenute pod sloganom "Pomozimo im da prezime", je da se za izbjeglice prikupe osnovne potrepštine poput hrane, odjeće, obuće i pružanja drugih oblika pomoći.

Halid el-Yafii, koordinator projekta, kazao je novinarima da u humanitarnoj organizaciji imaju cilj prikupiti pomoć za preko milion izbjeglica i migranata iz Arakana, Palestine, Iraka i Sirije.

Istakao je kako planiraju prikupiti humanitarnu pomoć u vrijednosti od oko 18 miliona dolara.

Dodao je i da će u okviru akcije izbjeglicama podijeliti hranu, zimsku odjeću, šatore, ćebad, školski pribor i brojne druge osnovne potrepštine.

Qatar Charity je također prije nekoliko dana podijelio humanitarnu pomoć sirijskim izbjeglicama i izbjeglicama iz Arakana, koje se nalaze u Bangladešu.

Qatar Charity je vodeća nevladina organizacija s područja Zaljeva posvećena realizaciji humanitarnih i razvojnih programa u cilju borbe protiv globalnog siromaštva diljem svijeta.

(AA)

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB