Logo
Print this page

Devet bh. kickboxera nastupa drugog dana SP-a u Sarajevu

, Published in Magazin

Drugog dana 22. Svjetskog prevenstva u kickboxingu, koje se održava u olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu, danas će se boriti devet reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

S početkom u 11.24 sati bh. kickboxer Slađan Ostojić će odmjeriti snage s Poljakom Dominikom Tomicom, dvadesetak minuta kasnije počet će meč između Mesuda Selimovića i Turčina Turguta Dagdagana.

Amel Zajkić će se boriti protiv Britanca Marcina mazura od 12.48 sati, dok od 14 sati počinje meč između Draga Rabote i Rumuna Mariusa Coceana.

Od 15.48 sati Sinanović Edin će tražiti pobjedu protiv Poljaka Lukasza Kaczmarczyka, a Matija Paradžik će od 17 sati imati meč protiv Gizem Nur Cengiza iz Turske.

Haris Biber će se boriti protiv Azerbejdžanca Ramala Aslanova s početkom oko 18 sati. U ženskoj konkurenciji oko 20 sati meč će imati Jasmina Merdić koju očekuje borba protiv Hrvatice Nives Radić.

Posljednji predstavnik BiH drugog dana SP-a bit će Ahmed Krnjić u duelu protiv Turčina Cemila Yildrima. Njihov meč počet će oko 20.20 sati.

Na takmičenju nastupa više od 800 reprezentativaca iz 59 zemalja.

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB