Logo
Print this page

Članovi Predsjedništva BiH susreli se s komesarom Hahnom

, Published in Svijet

Članovi Predsjedništva BiH susreli su se u Briselu s komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom, a tokom sastanka iskazana je zahvalnost za kontinuiranu podršku i posvećenost Evropske unije (EU) i njenih institucija eurointegracijama BiH, kao i za izražene napore da u prethodnom mandatu Evropske komisije (EC) Bosna i Hercegovina napravi značajne rezultate na evropskom putu.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva BiH, razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i procesu formiranja vlasti na svim nivoima u BiH, ali i o kontinuiranoj i snažnoj opredijeljenosti BiH za evropske integracije.

Tema susreta je bila i regionalna saradnja u kontekstu pristupa regije zapadnog Balkana evropskim integracijama, te posljednjih odluka Evropskog vijeća o odlaganju pregovora za pristup Republike Albanije i Republike Sjeverne Makedonije.

Istaknuto je da se treba usredotočiti na ekonomski razvoj regije, jačanje tržišta i da treba prebaciti fokus na ekonomski razvoj, jer je i ekonomski uticajnija i razvijenija regija poželjnija EU.

Članovi Predsjedništva BiH poželjeli su uspjeh na novoj funkciji komesaru Hahnu i izrazili nadu da će se evropski put BiH i zemalja regije nastaviti.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB