Logo
Print this page

Objavljen javni poziv za izbor najbolje novinarske priče o evropskom putu BiH

, Published in Magazin

Direkcija za evropske integracije (DEI), u saradnji sa Društvom novinara BiH i uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), objavila je Javni poziv za dostavljanje radova za izbor najbolje novinarske priče o procesu pristupanja Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju (EU) za 2020. godinu.

Javni poziv za dostavljanje radova otvoren je od 31.10.2019. godine do 31.03.2020. godine.

Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije - za najbolju novinarsku priču objavljenu u printanom mediju, najbolju novinarsku priču objavljenu na internet news portalu (ova kategorija uključuje i novinske agencije), kao i najbolju novinarsku audio/video priču objavljenu u elektronskom mediju (TV i/ili radio).

Za svaku od tri kategorije će biti dodijeljena po jedna nagrada, a nagrada je laptop računar.

Nagrade će biti uručene na događaju upriličenom povodom obilježavanja Dana Evrope i Evropske sedmice u BiH u maju 2020. godine.

Na Javni poziv se mogu prijaviti novinarski radovi objavljeni u medijima u BiH u periodu od dana objave javnog poziva do njegovog zatvaranja.

Radove može prijaviti autor lično ili imenovani predstavnik medija.

Radovi se dostavljaju e-mailom na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., sa naznakom “Za nagradu za najbolju novinarsku priču“.

Detalje vezane za način prijave - temu, način i kriterije izbora najbolje priče, te posebne uslove prijave možete pogledati u na web stranici Direkcije: VIDEO i Društva novinara BiH: VIDEO, saopćeno je iz Direkcije za evropske integracije.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB