Logo
Print this page

Izraelski zračni napadi na Pojas Gaze: Raste broj poginulih

, Published in Svijet

Broj poginulih u zračnim napadima izraelske vojske na Pojas Gaze, koji se izvode od ranih jutarnjih sati, porastao je na 10 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Ministarstva zdravstva Palestine se navodi da je u zračnim napadima na Pojas Gaze poginulo 10 osoba, dok je 45 ranjenih.

Izraelska vojska je ranije potvrdila da je počela gađati položaje Islamskog džihada u Gazi. Izraelske zračne snage jutros su izvele napad i ubile komandanta brigade Al-Quds, odnosno vojnog krila palestinskog pokreta otpora Islamski džihad Bahaa Abu Al-Atta i njegovu suprugu.

Nakon toga je iz Gaze lansirano nekoliko raketa koje su pale na izraelsku teritoriju. To je dovelo do obustave nastave u školama na jugu Izraela, kao i Tel Avivu.

Izraelska vojska je u utorak izvela najmanje 30 zračnih i artiljerijskih napada na nekoliko lokacija u Pojasu Gaze.

"Izvedeno je više od 20 izraelskih zračnih napada i 10 artiljerijskih napada na različite dijelove Gaze", naveli su u saopćenju palestinski zvaničnici.

Mete napada su bili poljoprivredna zemljišta, stambene zgrade i brojne druge lokacije i objekti.

Palestinska vlada je saopćila da je Izrael objavio da zatvara granični prijelaz Beit Hanoun koji je namijenjen za saobraćaj ljudi, i prijelaz Kerem Shalom, namijenjen za teretni saobraćaj, te da je zabranio ribarima isplovljavanje u more.

Izraelska vojska je saopćila da je iz Pojasa Gaze ispaljeno 190 raketa prema Izraelu, dodajući da su presreli više od 90 posto raketa.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB